Beugels

Als je tanden scheef staan, of je tanden ver naar voren staan, wordt er vaak een beugel geadviseerd. De beugel zorgt dat je tanden en kiezen weer recht komen te staan. Dat ziet er mooi uit, en je kunt je gebit ook veel beter schoonhouden met de tandenborstel en met stokers of ragers, waardoor je weer een betere mondgezondheid krijgt, en minder snel gaatjes.

Er zijn verschillende soorten beugels. De tandarts voor orthodontie zal met jou een plan maken wat voor een beugel het beste bij jou past. Beugels worden vaak bij kinderen geadviseerd, maar er zijn steeds meer volwassenen die kiezen voor een beugel, omdat zij ook een mooi en recht gebit willen hebben.

Als je een beugel hebt, kan je gewoon je tandenpoetsen, soms kan het wel wat moeilijker zijn als zonder beugel. Daar zijn verschillende tandenborstels voor en verschillende trucjes. Deze maken het tandenpoetsen met een beugel een stuk makkelijker. Met een beugel moet je wel wat meer aandacht geven aan het poetsen van je tanden en kiezen.

Met een beugel kan je bepaalde dingen niet eten en drinken, en dan moet je denken aan plakkerige dingen, zoals dropjes, kauwgom en harde dingen zoals stokbrood. Cola en andere limonades kan je ook beter niet drinken, hier zit veel suiker in, en daar krijg je tandplaque van. En met een beugel is het poetsen nu eenmaal lastiger door de slotjes.

Vraag aan je behandelend tandarts van Team Mondzorg Woerden meer informatie over een beugel: Persoonlijke aandacht, goed gevoel.