Kunstgebit

Er kan een moment komen dat je tanden door slijtage of door tandvleesproblemen zo slecht zijn geworden, dat er wordt gekozen voor een kunstgebit omdat dat de beste oplossing is voor jou. De beslissing om over te gaan naar een kunstgebit is geen makkelijke keuze, daarom is het fijn dat u deze keuze samen met een tandarts van team Mondzorg Woerden kunt maken.

Een kunstgebit kan een grote verandering zijn met praten en eten, en er kan een andere smaakbeleving optreden.

Voordat je een kunstgebit krijgt, zullen er gefaseerd een aantal tanden of kiezen worden getrokken. Je kiezen zullen als eerste worden getrokken en de volgende keer je tanden, dit zorgt ervoor dat je tandvlees kan genezen van het trekken van de kiezen. Als je tanden worden getrokken gaat je kunstgebit er gelijk in. Deze is al gemaakt omdat er bij de eerste afspraak afdrukken zijn gemaakt van je gebit.

Het is in het begin wennen aan je nieuwe kunstgebit.
Team Mondzorg Woerden zal je daarin begeleiden: als je een drukplekje hebt zal je dezelfde langs komen om je van het drukplekje af te helpen. Op deze manier ben je zo snel mogelijk aan je kunstgebit gewend.

Eten zal in het begin ook wat moeilijke zijn: eet in het begin zachte dingen om je kaak zo min mogelijk te belasten. Als je klachten minder worden, kan je langzaam aan weer gewoon gaan eten. Let er wel op dat je met je kunstgebit niet overal in kan bijten, snij een appel in stukjes en brood met een harde korst ook.

In het begin zal het praten even anders kunnen zijn, je mond kan vol aanvoelen met een kunstgebit. Na een paar dagen is dat over en is je mond is gewend aan je kunstgebit.

Maak je kunstgebit elke dag goed schoon, er zijn speciale tandenborstels voor het kunstgebit.
Vraag aan je behandelend tandarts van Team Mondzorg Woerden meer informatie over een kunstgebit : Persoonlijke aandacht, goed gevoel.